KMS 8/2011

30.12.2011 17:22

Zápis č. 8/2011

 

ze schůzky KMS Kukleny, konané dne 13.10. 2011

 

Přítomni: Mgr. Alena Nekolová, Mgr. Marcela Macháčková, Ing. Alois Havrda, Ing. Petr Nebeský

Nepřítomni: Ing. Blanka Adámková, Mgr. Jiří Morávek, Libor Vondrák, Ing. Monika Kalinová, Jitka Vízková

Hosté: pan Zikmund - městská policie

Místo konání: Restaurace U Růže - Pražská ulice

Požadavky na městskou policii - pana Zikmunda

1/2009 Pravidelně kontrolovat dům za Základní školou

1/2011 Kontrola oblasti sběrného dvora v Pardubické ulici - úkol trvá

33/2010 Problém zábav v restauraci Fontána trvá. Lidé si stěžují na nadměrný hluk v nočních hodinách.

Pan Zikmund nás informoval o stavu daných lokalit a dalších s tím souvisejících problémů a jejich řešení v rámci městské policie.

Stav rozpracovaných úkolů z minulých schůzek (včetně zachycení případného vývoje):

3/2009 Priorita - Zřízení mateřské školky na území Kuklen - úkol splněn. Mateřská školka, jako významná stavba občanské vybavenosti pro Kukleny byla zprovozněna k 1.10.2011. Zapsáno 56 dětí ve dvou třídách.

4/2009 Dopravní zatížení Pražské ulice je neúnosné, zvláště vzhledem k další plánované zástavbě. Požadujeme měření hlučnosti - návrh Ing. Brůny - KMS předložila návrh lokalit, kde by se měla měření uskutečnit –- úkol trvá.

7/2009 Požadavek KMS na vybudování parkoviště u hřbitova. Víme, že je v řešení v návaznosti na další výstavbu za hřbitovem. Zatím nedošlo k dohodě s církví o rozšíření hřbitova.

9/2009 Umístění kamerového systému na zastávku u školy - je v řízení, viz plán priorit KMS.

10/2009 Požadavek na zřízení domu s pečovatelskou službou, který v této lokalitě chybí.

 

18/2010 K významnému výročí budou starší občané obdarováni v ceně cca 200Kč/osoba. - zodpovídá pan Vondrák

 

37/2010 Požadavek občanů lokality Za Škodovkou k řešení ohrožení životního prostředí - hluk, vibrace, exhalace v důsledku nadměrné dopravy - požadavek na změření hygienických norem hluku - bude řešeno v rámci měření hlučnosti dle návrhu Ing. Brůny


 

16/2011 KMS obdržela odpověď na Výzvu vedení města ve věci aktualizace stanoviska města do územního řízení k AUPARKU Koruna (tato stavba jako významný cíl dopravy způsobí další nárůst dopravy v Kuklenách) - nesouhlasí s ní – odpověď neřeší ve Výzvě uvedené argumenty komise, zejména proč nejsou předem vytvořeny podmínky pro snížení intenzity dopravy přes centrum Kuklen.


 

Požadavky na technické služby

 

21/2010 Žádáme o instalaci osvětlení přístupové cesty na hřiště FC Olympia ve směru od obytné části "Černá" - situace je stále nevyřešena, vzhledem k roční době a častému výskytu nepřizpůsobivých občanů žádáme v rámci bezpečnosti dětí o urychlené řešení - vyřizuje FC Olympia. Možné řešení v rámci vytvoření klidové zóny podél Malého labského náhonu

5/2011 Žádáme o opravu prostranství před obřadní síní v Kuklenách. Chystá se oprava části, která je ve vlastnictví církve. Aby opravy na sebe navazovaly, je nutno začít s opravami vpustí a kanalizace na pozemcích města. Zpracovává se studie - Je zařazeno v harmonogramu technických služeb - Ing. Havrda

Stanovení dat schůzek KMS:

10.11. ; 15.12. - Restaurace U Růže

14/2011 KMS požaduje rozšíření provozní doby sběrného dvora nejméně o sobotní provoz. Bez odezvy, město nabízí využití otevírací doby jiných sběrných dvorů. Nedostatečné zabezpečení skládky v oblasti Temešváru. Žádost o nápravu. - zodpovídá Ing. Nebeský

Nově projednané body:

17/2011 Podána informace Ing. Havrdy o jednání k dopravní problematice na Pražské ulici s Ing. Vedlichem. Komise nesouhlasí s řešením problematického úseku před Základní školou na úkor přiblížení komunikace k budově školy. Upozorňuje na prioritní bezpečnost přechodu pro děti. Byl odsouhlasen dopis na odbor hlavního architekta.

18/2011 Projednána stížnost pana Pospíšila na stav komunikace Růžová ulice. Bude podána žádost o vyspravení chodníků v příštím roce.

19/2011 Žádost na městskou zeleň o důkladné prořezání stromů v Kalendově ulici. Technické služby Ing. Jeřábek. Současně urgováno doplnění nových stromů před Základní školou.

20/2011 Sledování záměru vytvoření klidové a parkové plochy podél Malého labského náhona. Možnost financování z fondů EU. V rámci příprav bude uskutečněno jednání s vlastníky domů na Pražské ulici – naproti Základní škole, ve věci uvažované přeložky vodního toku (dne 24.10.2011).


 


 


 


 

Požadavky na organizační pracoviště kanceláře primátora:

10/2011 KMS vybrala pro umístění skříňky KMS objekt zastávky autobusu číslo 16 na náměstí E.F.Buriana, vývěska je však nefunkční. Podána žádost o nápravu. - zodpovídá - Mgr. Nekolová

Upozornění a žádost o urychlené projednání zhoršující se situace s nepřizpůsobivými spoluobčany a osobami žijícími v četných ubytovnách na území Kuklen, což prudce zhoršuje situaci v naší čtvrti. ( Ubytovna Relgas, restaurace Fontána, dům na křižovatce U Podjezdu, ulice Za Škodovkou) - stav je stále velmi aktuální

26/2010 Objekt bývalé Koželužny je v havarijním stavu. Žádáme o zabezpečení objektu. Pohybují se zde bezdomovci. Stav nezměněn, nutné rychlé jednání. Pan Havrda informoval, že město zahájilo proces vypovězení smlouvy o budoucí smlouvě kupní a tím otevřelo možnost k jednání s jiným investorem. KMS sleduje výsledky jednání.

28/2010 Projednání připomínky KMS k návrhu Zadání změny Územního plánu města Hradce Králové č. 175. KMS dále požaduje po vedení města zpracování regulačního plánu ke schválené změně Nová Zelená (změna č. 177) vzhledem k neujasněným dopravním podmínkám nebo doporučuje využít změny č. 300, která je změnou změny č. 177 (vyvolanou vyhlášením záplavové zóny) - čekáme na reakci města.

12/2009 Dětské hřiště v území Za Škodovkou. Projednáno na schůzce s panem primátorem a vedoucím majetkového odboru. Navrženo vykoupení pozemku v ulici Kampelíkova od ZVU - Děti během prázdnin pozemek v rámci možností uklidily, bylo přislíbeno odvezení odpadu, bohužel nerealizováno. Žádáme o urychlené řešení, protože zde vzniká nová skládka. Žádáme majetkový odbor (ing. Votroubka) o urychlené vykoupení pozemku. - zodpovídá paní Nekolová

 


 

Příští schůzka komise se bude konat dne 10.11. v 19,00 hod. v restauraci U Růže.

za KMS Alena Nekolová