KMS 9/2011

30.12.2011 17:23

Zápis č. 9/2011

 

ze schůzky KMS Kukleny, konané dne 10.11. 2011

 

Přítomni: Mgr. Alena Nekolová, Mgr. Marcela Macháčková, Ing. Alois Havrda, Ing. Petr Nebeský,

Ing. Blanka Adámková, Mgr. Jiří Morávek, Libor Vondrák, Jitka Vízková

Nepřítomni: Ing. Monika Kalinová

Hosté: pan Zikmund - městská policie

Místo konání: Restaurace U Růže - Pražská ulice

Požadavky na městskou policii - pana Zikmunda

1/2009 Pravidelně kontrolovat dům za Základní školou

1/2011 Kontrola oblasti sběrného dvora v Pardubické ulici - úkol trvá

33/2010 Problém zábav v restauraci Fontána trvá. Lidé si stěžují na nadměrný hluk v nočních hodinách.

Pan Zikmund nás informoval o stavu daných lokalit a dalších s tím souvisejících problémů a jejich řešení v rámci městské policie.

Stav rozpracovaných úkolů z minulých schůzek (včetně zachycení případného vývoje):

4/2009 Dopravní zatížení Pražské ulice je neúnosné, zvláště vzhledem k další plánované zástavbě. Požadujeme měření hlučnosti - návrh Ing. Brůny - KMS předložila návrh lokalit, kde by se měla měření uskutečnit –- úkol trvá. Nutno urgovat – Mgr.Nekolová.

7/2009 Požadavek KMS na vybudování parkoviště u hřbitova. Víme, že je v řešení v návaznosti na další výstavbu za hřbitovem. Zatím nedošlo k dohodě s církví o rozšíření hřbitova.

9/2009 Umístění kamerového systému na zastávku u školy - je v řízení, viz plán priorit KMS.

10/2009 Požadavek na zřízení domu s pečovatelskou službou, který v této lokalitě chybí.

 

18/2010 K významnému výročí budou starší občané obdarováni v ceně cca 200Kč/osoba. - zodpovídá pan Vondrák

 

37/2010 Požadavek občanů lokality Za Škodovkou k řešení ohrožení životního prostředí - hluk, vibrace, exhalace v důsledku nadměrné dopravy - požadavek na změření hygienických norem hluku - bude řešeno v rámci měření hlučnosti dle návrhu Ing. Brůny. Nutno urgovat – Mgr.Nekolová.


 

16/2011 KMS obdržela odpověď na Výzvu vedení města ve věci aktualizace stanoviska města do územního řízení k AUPARKU Koruna (tato stavba jako významný cíl dopravy způsobí další nárůst dopravy v Kuklenách) - nesouhlasí s ní – odpověď neřeší ve Výzvě uvedené argumenty komise, zejména proč nejsou předem vytvořeny podmínky pro snížení intenzity dopravy přes centrum Kuklen. Stanovisko KMS trvá.

20/2011 Sledování záměru vytvoření klidové a parkové plochy podél Malého labského náhona. Proběhlo jednání na Magistrátu s občany ve věci přeložky koryta – majitelé nemovitostí nad náhonem požadovali ponechat současný stav. Možnost financování z fondů EU - pozvat na lednové jednání komise paní Ing. arch. Matoušovou a pana Ing. arch. Vymetálka. Zajistí Mgr. Nekolová.

Požadavky na technické služby

 

21/2010 Žádáme o instalaci osvětlení přístupové cesty na hřiště FC Olympia ve směru od obytné části "Černá" - situace je stále nevyřešena, vzhledem k roční době a častému výskytu nepřizpůsobivých občanů žádáme v rámci bezpečnosti dětí o urychlené řešení - vyřizuje FC Olympia. Možné i řešení v rámci vytvoření klidové zóny podél Malého labského náhonu.

5/2011 Žádáme o opravu prostranství před obřadní síní v Kuklenách. Chystá se oprava části, která je ve vlastnictví církve. Aby opravy na sebe navazovaly, je nutno začít s opravami vpustí a kanalizace na pozemcích města. Zpracovává se studie - Je zařazeno v harmonogramu technických služeb - Ing. Havrda

14/2011 Nedostatečné zabezpečení skládky v oblasti Temešváru. Žádost o nápravu - zodpovídá Ing. Nebeský.

18/2011 Projednána stížnost pana Pospíšila na stav komunikace Růžová ulice. Bude podána žádost o vyspravení chodníků v příštím roce.

19/2011 Žádost na městskou zeleň o důkladné prořezání stromů v Kalendově ulici. Technické služby Ing. Jeřábek. Současně urgováno doplnění nových stromů před Základní školou.

 

Stanovení dat schůzek KMS:

15.12. - Restaurace U Růže


 

Nově projednané body:

21/2011 Byla vyslechnuta informace pana Zikmunda o zřízení azylového domu v Honkově ulici. Žádáme odpovědného pracovníka, aby osobně informoval o této skutečnosti na jednání KMS.

22/2011 Projednána stížnost pana Svobody na stav komunikace Markova u bytovek. Rekonstrukce Markovy ulice v rámci dohodnutých úprav tuto část nezahrnuje. Byla však provedena výsprava povrchu. O další možnosti bude jednáno. Ing. Havrda informoval, že magistrát připravuje ve vztahu k mateřské školce projekt na komunikaci „Za Eramem“ – komise doporučuje do projektu zahrnout i jižní část Markovy ulice s upozorněním na řádné řešení nivelety a odkanalizování. Projedná ing. Havrda.

23/2011 Schválena částka 1 500 Kč na zřízení webových stánek KMS a zároveň odměna 500Kč Petru Kultovi za jejich tvorbu.

24/2011 Schválena částka 3 000Kč na nákup mobilního telefonu předsedkyni komise.

25/2011 Jednání s představitelkou KNB Invest paní Zuzanou Benešovou o problematice vjezdu kamionů do podniku (bývalý Stavofinál). Doporučeno řešit vjezd z Pardubické ulice (bývalé Nádražní).


 


 

Požadavky na organizační pracoviště kanceláře primátora:

10/2011 KMS vybrala pro umístění skříňky KMS objekt zastávky autobusu číslo 16 na náměstí E.F.Buriana, vývěska je však nefunkční. Podána žádost o nápravu. - zodpovídá - Mgr. Nekolová

Upozornění občanů a žádost KMS o urychlené projednání zhoršující se situace s nepřizpůsobivými spoluobčany a osobami žijícími v četných ubytovnách na území Kuklen, což prudce zhoršuje situaci v naší čtvrti. ( Ubytovna Relgas, restaurace Fontána, dům na křižovatce U Podjezdu, ulice Za Škodovkou) - stav je stále velmi aktuální.

26/2010 Objekt bývalé Koželužny je v havarijním stavu. Žádáme o zabezpečení objektu. Pohybují se zde bezdomovci. Stav nezměněn, nutné rychlé jednání. Pan Havrda informoval, že město zahájilo proces vypovězení smlouvy o budoucí smlouvě kupní a tím otevřelo možnost k jednání s jiným investorem. KMS sleduje výsledky jednání.

28/2010 Projednání připomínky KMS k návrhu Zadání změny Územního plánu města Hradce Králové č. 175. KMS dále požaduje po vedení města zpracování regulačního plánu ke schválené změně Nová Zelená (změna č. 177) vzhledem k neujasněným dopravním podmínkám nebo doporučuje využít změny č. 300, která je změnou změny č. 177 (vyvolanou vyhlášením záplavové zóny) - čekáme na reakci města.

12/2009 Dětské hřiště v území Za Škodovkou. Projednáno na schůzce s panem primátorem a vedoucím majetkového odboru. Navrženo vykoupení pozemku v ulici Kampelíkova od ZVU - Děti během prázdnin pozemek v rámci možností uklidily, bylo přislíbeno odvezení odpadu, bohužel nerealizováno. Žádáme o urychlené řešení, protože zde vzniká nová skládka. Komunální odpad odvezen, ale ostatní zatím zůstává nezměněno. Žádáme majetkový odbor (ing. Votroubka) o urychlené vykoupení pozemku. - zodpovídá paní Nekolová

 

Ing. Havrda informoval o rekonstrukci výroby v závodě ARROW na Bláhovce. Pro likvidaci unikajících těkavých organických látek bude nutné vyřešit jejich likvidaci. Měla by se zde stavět spalovna. Podal dotaz na odbor životního prostředí.

 


 

Příští schůzka komise se bude konat dne 15.12. v 19,00 hod. v restauraci U Růže.

za KMS Alena Nekolová